Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság
Ügyfélszolgálat: +36 42 502 200
Vérüket adták a dolgozók mások megsegítéséért a FETIVIZIG–nél
Jan 30, 2019 Nádasi Zoltán - múzeumi ügyintéző
A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a véradásszervezésben. A 2019-es év tehát jubileuminak is tekinthető ezen a téren, hiszen kereken nyolcvan esztendeje fontos szereplői ennek a semmivel sem pótolható, humanitárius segítségnyújtásnak.
Idén országos szinten is az elsők között került sor egy ilyen eseményre Nyíregyházán, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság központi székházának földszinti tárgyalótermében, 2019. január 24.-én. A rendezvényt a Magyar Vöröskereszt Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete és a FETIVIZIG közösen szervezte.
Az influenza időszakának dacára átlagos létszám, 25 fő jelent meg az igazgatóságon, a FETIVIZIG Központi és a Nyíri Szakaszmérnökség, valamint a társ vízügyi szervezet, a Viziterv Environ Kft. munkatársai. A jelentkezők közül ezúttal 24 fő volt alkalmas a véradásra, s ezáltal 24 egység vér gyűlt össze.

A korábbi véradásokon szerzett tapasztalat szerint a dolgozók közül inkább a közép korosztály vállalkozóbb szellemű képviselői vettek részt, ők akár többszörös véradóként is, de kevés volt az ifjabbak aránya. Ezért is örvendetes, hogy ez alkalommal három első fiatal véradó is jelen volt, Pethőné Csoma Judit, Antal - Cserepes Marietta és Ambrus Dávid, mindannyian az igazgatóságunk dolgozói.
A szervezők a sikeres kezdet után az év további részében is szívesen várják a másoknak önzetlenül segítséget nyújtani kívánók aktivitását!