Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság
Ügyfélszolgálat: +36 42 502 200
Október 23-a alkalmából miniszteri elismerésben részesült gazdasági igazgató-helyettesünk
Oct 25, 2019 Nádasi Zoltán - múzeumi ügyintéző
Nemzeti Ünnepünk, Október 23-a alkalmából az eredményes szakmai tevékenysége elismeréséül, A Köz Szolgálatáért Érdemjel Arany Fokozatát adományozta Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Pesel Antalnak, a FETIVIZIG gazdasági igazgató-helyettesének.
A rangos kitüntetést Dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára adta át 2019. október 21-én a Belügyminisztériumban.

Pesel Antal szakmai életpályáját áttekintve már három évtizede, 1989-től dolgozik a jelenlegi munkahelyén gazdasági igazgató-helyettes beosztásában. Munkakörében irányítja és ellenőrzi az igazgatóság számvitellel, pénzgazdálkodással, beruházással és humán erőforrással kapcsolatos feladatait. A szakmai munkájának jelentős állomásait jelentik az igazgatóságot érintő projektek előkészítésében, végrehajtásában és ellenőrzésében vállalt szerepei.
Az uniós pályázatok sikeres megvalósítása eredményeként jelentősen javult a Felső-Tisza- vidékének árvízvédelmi biztonsága.

Három évtizedes munkáját a mindig nagyfokú igényesség és pontosság jellemezte. Szorgalmát, szakmai munkáját már több alkalommal ismerték el kitüntetésekkel, többek között 2012-ben a Magyar Köztársasági Érdemkereszt Aranyfokozatát valamint 2014-ben Pro-Aqua emlékérmet vehetett át.

Rendszeresen segíti szakértelmével az országos szintű ágazati-szakmai munkabizottságok tevékenységét, amelyek közül kiemelkedik a közfoglalkoztatás és a vízkárok elleni védekezésekkel kapcsolatos tervezések elkészítése.

Pesel Antal a felsőoktatásban is aktív szerepet vállal, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar címzetes docense, ahol már több, mint 20 éve oktat a szakmérnöki képzésen.
Aktív tagja a Magyar Hidrológiai Társaságnak (MHT), ahol a felügyelőbizottság elnöke.

A megalakulásától tagja a MTESZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületnek, amelyben az Ellenőrző Bizottságban dolgozik. A bizottság elnökeként folyamatosan felügyeli az egyesület gazdálkodását, éves vagyon- és gazdálkodási mérlegének elkészítését, és szakmai tanácsaival segíti a pénzügyi-számviteli munka eredményességét, törvényességének fenntartását.

„Nagy megtiszteltetés ez az elismerés” – mondta Pesel Antal az átadást követően. Különlegessé és igazán rangossá tette számára többek között az is, hogy egy ilyen jeles Nemzeti Ünnepünk alkalmával kapta azt meg.

A Köz Szolgálatáért Érdemjel Arany Fokozata díj elnyeréséhez Pesel Antalnak gratulál a FETIVIZIG valamennyi munkatársa!