Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság
Ügyfélszolgálat: +36 42 502 200
Szakmai elismerés a Magyar Hidrológiai Társaság közgyűlésén
May 24, 2018 Szamos Ferenc - Igazgatási Osztály, osztályvezető
2018. május 22-én tartotta évi rendes közgyűlését a vízügyi ágazat országos szervezete, a Magyar Hidrológiai Társaság. Az eseményre a Dunamelléki Református Egyházkerület Székházának dísztermében került sor, melyen részt vettek a területi szervezetek és a különböző szakmai szakosztályok tagjai. A közgyűlés napirendi pontjai között szerepelt többek között Dr. Szlávik Lajos elnök elmúlt évi számviteli beszámolója, és az idei év pénzügyi tervének bemutatása, valamint a szervezet mögött álló esztendő tevékenységéről az értékelés, melyet Gampel Tamás főtitkár ismertetett a jelenlévőknek.

A közgyűlésen társasági kitüntetések átadása is sor került. Elnök úrtól Pro Aqua emlékérmet vehetett át megyénkben egyedüliként Dajka István, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztályának vezetője a 25 éven át végzett jelentős szakmai, illetve társasági szervező munkájáért.


Dajka István mérnök kollégánk 1993 óta szolgálja a hazai vízügyi ágazatot. Az igazgatóságon végigjárta a szakmai ranglétrát, 2012. októberétől a fenti szakágazati egység osztályvezetője. Irányítja az igazgatóság árvízvédelmi, folyógazdálkodási és erdészeti szakági tevékenységét, az árvízvédelmi fejlesztések előkészítését, végrehajtását, szakfelügyeletét. Emellett védekezési időszakban a Védelmi Törzs vezetőjeként irányítja a vízkárelhárítási-védekezési tevékenységet a Felső-Tisza-vidéken. Dolgos hétköznapjai mellett a Nyíregyházi Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának óraadó oktatója vízgazdálkodási szakterületen. A Magyar Hidrológiai Társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetében a munkába lépésétől fogva tag, és jelenleg vezetőségi tag is.

Kitüntetéséhez szívből gratulálunk!