Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság
Ügyfélszolgálat: +36 42 502 200
Gyémántdiplomás mérnököt köszöntünk
Jul 1, 2019 Igazgatási osztály
2019. május 22-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem aulájában került sor a 60 évvel ezelőtt az Építőmérnöki Karon végzett mérnökök gyémántdiplomájának átvételére. A jeles eseményen részt vett és gyémántdiplomáját vehette át Szakszon Péter nyugalmazott osztályvezető.

Szakszon Péter vízügyi szolgálatát 1959-ben a diplomaszerzést követően kezdte meg az igazgatóságon, mely 1994-ig tartott. Ezt követően az igazgatóság által alapított FETÍVIZ Kft-nél dolgozott nyugdíjazásáig. Kezdetben tervezési, majd későbbiekben szakági és kivitelezési feladatok irányításában tevékenykedett, előadói beosztástól a termelési főmérnöki szintig. Munkája mellett aktívan részt vett a Nyíregyházi Vízügyi Szakközépiskolai (ÉVISZ) oktatásában szakmai előadóként és vizsgabizottsági tagként. Az igazgatóság működési területével határos szomszédos országokkal közösen együttműködve végzett szakmai munkát, szakértői és határvízi felelősként. 1971-ben szerezte meg második diplomáját a BME Gazdasági mérnök szakán.


Nyugdíjasként is aktívan részt vett az igazgatóság vízkárelhárítási-védekezési feladatok ellátásában. Meghívásunkra mindig szívesen jön rendezvényeinkre.

2009-ben kapta meg aranydiplomáját. 2019-ben pedig az Egyetem Szenátusa gyémántdiploma adományozásával ismerte el értékes mérnöki tevékenységét.Gyémántdiplomája átvétele alkalmából szívből gratulálunk és jó egészségben eltöltött, békés szép éveket kívánunk az igazgatóság kollektívája nevében.