Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság
Ügyfélszolgálat: +36 42 502 200
Szakmai elismerés a Magyar Hidrológiai Társaság közgyűlésén
Sep 29, 2021 Szamos Ferenc - osztályvezető
Szeptember 28-án tartotta ez évi rendes közgyűlését a vízügyi ágazat országos szervezete, a Magyar Hidrológiai Társaság. Az eseményre Budapesten a kultúra, a tudomány és a közélet házában, a nem kis történelemmel rendelkező Kossuth Klub nagytermében került sor, melyen részt vettek a területi szervezetek és a különböző szakmai szakosztályok tagjai.

A szakmai rendezvény számos napirendje között társasági kitüntetések átadására is sor került. Dr. Szlávik Lajos elnök úrtól ünnepélyes keretek között a 36 kitüntetett közül Pro Aqua emlékérmet vehetett át többek között Lucza Zoltán is, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Vízrajzi és Adatári Osztályának vezetője kiemelkedő vízügyi-szakmai munkájáért. Az elismerés a bronz emlékérem mellett a Társaság, valamint a kitüntetett nevét, továbbá az adományozás évét feltüntető oklevél adományozásával jár.


Lucza Zoltán mérnök kollégánk, 1996 óta szolgálja a hazai vízügyi ágazatot. Az igazgatóságon végigjárta a szakmai ranglétrát, 2005-től a szakágazati egység osztályvezetője. Irányítja az igazgatóság vízrajzi észlelőhálózatát és monitoring-rendszerét. Üzemelteti a FETIVIZIG távmérő- és informatikai rendszerét, hidrológiai előrejelzéseket és riasztásokat készít és ad ki. Kiemelkedő szakmai tevékenységet végez a szakterületét érintő projektek készítésében és végrehajtásában. Közreműködésével számos támogatást nyert az igazgatóság magyar-ukrán, magyar-román, valamint Svájci programban is. Utóbbi időszakban jelentős szerepet vállalt
„Az üzemirányítási és monitoring hálózat fejlesztése” című KEHOP projekt megvalósításában, Tisza-völgyi üzemirányítási rendszer kiépítésében, valamint a Felső-Tiszai vízminőségi kamerás előrejelző és riasztórendszer kialakításában, amely jelentős segítséget ad folyóink hulladékmentesítési feladatainak elvégzéséhez. A Magyar Hidrológiai Társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetében vezetőségi tag, rendszeresen tart előadásokat hidrológiai kérdésekről a társaság által rendezett előadóüléseken, egyéb szakmai konferenciákon.

Kitüntetéséhez szívből gratulálunk!