Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 42 502 200
Széchenyi logo
Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 42 502 200

Vízrajzi adatok igénylése

Az igazgatóság állomásain előállított felszíni állomások vízállás, vízhozam, vízhőmérséklet adatait, a kútjaiban mért vízszintadatokat, illetve a meteorológiai állomásain mért csapadék, hőmérséklet, hó, párolgás adatokat szolgáltatjuk az érdeklődők, felhasználók számára.

Az adatigénylés módja

Az Adatigénylőnek minden esetben, szóbeli kérelem esetén is ki kell tölteni az – honlapról letölthető - adatigénylő lapot, amit a titkarsagfetivizig.hu email címre kell továbbítania.

Az adatszolgáltatási szabályzat változása nyomán a közérdekű adatok szolgáltatása alapvetően ingyenessé vált. Tehát a nyers, nem feldolgozott adatok térítésmentesen igényelhetők.

Amennyiben az adatigénylésben megjelölt szempontok szerinti adatgyűjtés nagyobb munkaráfordítást, költséget igényel, mely egyszerű matematikai vagy informatikai műveleteken túlmutat, akkor annak elvégzésére az Adatkezelőnek nincs jogszabályi kötelezettsége, de külön díjazás ellenében, szerződés alapján, nem közérdekű adatigénylés teljesítéseként, hanem szolgáltatásként elvégezheti. Az ilyen jellegű adatszolgáltatásért az Adatkezelő költségtérítést állapíthat meg, és arról az adatigénylés beérkezését követő 15 napon belül tájékoztatja az Adatigénylőt.

Az adatokba való helyszíni betekintés (adatáttekintés, adatkiírás) az Igazgatóságon a Vízrajzi és Adattári Osztály adattárosa segítségével megtehető.

Az ehhez kapcsolódó dokumentum itt letölthető:

1. sz. melléklet.docx (26.74 kb)